Tre tips til dig, der skal bygge selv

Nogle har bare hænderne skruet godt på, og hvorfor så ikke klare byggeriet selv? Uanset om det er en renovering, lægning af terrasse eller et større byggeri, I skal i gang med, er der gode råd at hente i forhold til, hvordan man griber processen an, og hvordan man skaffer det nødvendige materiel. I denne artikel kan I få et indblik i nogle af de faktorer, der gør sig gældende i gør-det-selv-byggeriet, og hvordan man får fat på de maskiner og sikkerhedsforanstaltninger, byggeriet kræver.

Find den rette gravemaskine 

Først og fremmest er gravemaskinen et must for de fleste entreprenører og gør-det-selv-entreprenører. Den kan anvendes både til mindre opgaver som udgravning af have, gulv eller terrasse, men er også kompatibel til større opgaver som udgravning til fundament eller kælder. Om det er en minigraver eller en større gravemaskine I skal benytte, afhænger af det arbejdets omfang, og der er altid vejledning at hente hos det firma, hvor I foretager jeres leje af gravemaskine. Med diverse modeller, størrelser og skovle er der altid en løsning, der passer til netop den opgave, der ligger foran jer.

Sikkerhed med stillads og lift 

Skal I bygge i højden, er det en klar fordel at have et godt stillads og en lift til jobbet. Mens en stige ofte bliver benyttet til gør-det-selv-opgaver, sørger et stillads for, at der er den fornødne sikkerhed, som samtidig gør det muligt for jer at arbejde endnu mere effektivt. Hertil kan en lift transportere de materialer, der er brug for, så I slipper for at bruge tiden på at flytte materialer ved håndkraft – og desuden kan liften også hjælpe med særligt tunge materialer. På www.nordjysklift.dk kan du leje netop stillads og lift til din næste byggeopgave, uanset hvad den bringer. Fordelen ved at leje frem for at købe er, at der kun skal betales for den periode, det bliver brugt, og der er dermed en masse penge at spare. 

Regler for byggeri

En ting, man bør være opmærksom på, når man bygger selv, er lovgivningen inden for byggeri. Der er nemlig en række krav, der stilles af hensyn til brandsikkerhed og sundhedsmæssige aspekter. Derfor er det en rigtig god ide at sætte sig ind i lovgivningen, så man ikke ender med at bruge en masse tid på et byggeri, som ikke kan godkendes. Kravene spænder fra højden på byggeriet og bygningskonstruktionen til indretningen og valget af materialer. Desuden skal man være opmærksom på, at der findes oplysninger på de energikrav, som byggeriet kræver. Derfor – sæt dig ind i den lovgivning, der findes på området inden du påbegynder byggeriet.

 

Sidst men ikke mindst: Held og lykke med byggeriet!