Derfor bør din virksomhed overveje mobile robotter

Mobile robotter har gennemgået en enorm evolution gennem årene og bliver i højere grad mere og mere udbredt på arbejdsmarkedet. Den stigende udbredelse skyldes i høj grad tekniske fremskridt indenfor kognition, manipulation og interaktion. Robotterne har allerede vist en høj nyttevirkning bl.a. til intern logistik, produktioner og lagre. Mobile robotter har samtidig også haft en stigende udbredelse i private hjem i form af robotstøvsuger og plæneklippere.

Hvorfor vælge mobile robotter?

Det er ofte stigende ordremængder og mangel på arbejdskraft og besparelser, som får virksomheder til at kigge i retningen af mobile robotter. I takt med at sofwareteknologien udvikler sig og bliver mere kompleks er det samtidig en fordel at investere i robotter. Fremover kan man forvente, at intelligente løsninger vinder indpas på tværs af forsyningskæden, hvilket er med til at styrke virksomheders konkurrenceevne.

Den tiltagende mangel på arbejdskraft er en udfordring, som får virksomheder til at fokusere mere end nogensinde før på at anvende værdifulde menneskelige ressourcer maksimalt. Samtidig pålægger den globale konkurrence et omkostningspres på alle virksomheders forretningsbeslutninger, mens hurtige forandringer i forbrugernes efterspørgsel gør fleksibilitet til en nødvendighed. Den store interesse for mobile robotter kan gøre det uoverskueligt for virksomheder at finde den helt rette mobile robot i den helt rigtige kvalitet. Hos Jysk Automationsteknik er der mulighed for at man kan finde mobile robotter til intern logistik i høj kvalitet.

Derudover er det nødvendigt at flowet i forsyningskæden er knivskarp. Hvis dette ikke er i orden, kan konkurrenterne i værste fald løbe med ordrene. Dette fordi at deres leveringstid var kortere og prisen skarpere. Mobile robotter kan samtidig være med til at fjerne spildtid, øge sikkerheden og frigøre medarbejdere fra manuelle transportopgaver til andre opgaver, hvor de skaber større værdi. På den måde får virksomhederne inkorporeret LEAN-princippet i hele forsyningskæden.

Ved at få inkorporeret LEAN-princippet i virksomheden, kan virksomheden bedre imødekomme kundernes forventninger til hurtig levering, i rette kvalitet. Dette imødekommer i særdeleshed også virksomhedens effektivitet, da det handler om, at varen skal flytte sig hurtigere uden at medarbejderne arbejder mere for det. Forbedringer, som skal gøre jobbet lettere og produktet bedre.