Hvad koster professionelt byggetilsyn?

Skal du bygge et nyt hus? I så fald er det en god idé, at du ikke står med det hele selv. Der er nemlig rigtig mange ting at holde styr på i forbindelse med et byggeri. Er det ikke noget, man har den store erfaring med, kan det være svært at følge med.

Da du sandsynligvis også har et krævende job, du skal passe, er der endnu mindre tid til at føre tilsyn med dit byggeri. Derfor bør du ikke stå for det selv. Derimod bør du alliere dig med en dygtig byggesagkyndig, der kan stå for dette for dig.

Fører tilsyn med hele byggeprocessen

Vælger du at hyre en dygtig byggesagkyndig til at føre tilsyn med dit byggeri, er vedkommende med gennem hele processen. Fra start til slut vil der derfor blive ført tilsyn med håndværkernes arbejde. Det sikrer, at alle fejl og mangler bliver opdaget i tide.

Når du får en rapport, der viser, hvilke fejl og mangler, der er opstået, vil du også kunne se, hvad den byggesagkyndige har forhindret. Efter aftale kan du også bede den sagkyndige om at overbringe rapporten til håndværkerne, så de kan rette op på fejlene.

Kun ganske få gør det

Til trods for, at det er en god idé at have en ekspert til at føre tilsyn, er der faktisk kun ganske få, der gør det. Det er en skam, at det forholder sig således, da det i nogle tilfælde ender med at koste dyrt. Af denne grund er det ikke noget, man bør undlade.

Hvis du selv står overfor at skulle sætte gang i byggeriet af et nyt hus, bør du derfor sikre, at du har en byggesagkyndig med fra dag ét. Har du det, vil du nemlig kunne nedbringe din risiko for fejl markant. Du kan ikke helt eliminere den, men det er dog muligt at nedbringe den betydeligt.

Hvad er prisen?

Nu tænker du sikkert blot, at du bare gerne vil have svar på, hvad koster en byggesagkyndig. Faktum er dog, at det er svært at give et konkret svar på dette. Alle sagkyndige kan nemlig sætte deres egne priser på disse opgaver, hvorfor priserne varierer markant.

Du kan dog forvente, at prisen som regel vil lyde på 20-30.000 kr. inkl. moms. Hvad den endelig pris havner på, afhænger bl.a. af byggeriets størrelse og kompleksitet. Er det et meget stort eller meget komplekst byggeri, vil det derfor have indflydelse på prisen for dit byggetilsyn.