Eltruck – det mere miljøvenlige valg

Eltruck – det mere miljøvenlige valg

Eltrucken er det moderne køretøj i lagerhallen og varehuset, der skal afløse den traditionelle og konventionelle diesel- og benzingaffeltruck, hvis tid nu er, eller i hvert fald snart burde være, ovre. Disse gamle og nu ”umoderne” gaffeltrucks hører nemlig med deres CO2-udledende restprodukter fortiden til. Det er blevet tid til at introducere det bæredygtige alternativ: eltrucken. Som navnet ”eltruck” angiver, kører eltrucken bogstaveligt talt på el og er dermed mere miljøvenlig.
At det er nødvendigt at skifte ud i sin vognpark, er selvindlysende. Og det er ikke kun eltrucken, der udgør et nyt bud på en allerede gammel og kendt teknologi med det formål at indrette sig på den nye og bæredygtige verden af i morgen. Mange steder rundtomkring i verden ser man da også regeringer, der med nye love og økonomiske incitamenter prøver at fremme og understøtte udviklingen og udskiftningen af den traditionelle vognpark. Både bilen, vi kører i, lastbilen, der fragter vores varer, og flymaskinen, der bringer os frem til de dejlige solskinnende og afslappende strandferier eller de kolde og forfriskende skiture, står alle foran et paradigmeskifte: Der skal findes bæredygtige alternativer, hvor el-køretøjer virker til at være en ny lovende kandidat til at varetage verdens fremtidige person- og varetransport. For vi lever netop i en tid, hvor konsekvenserne af klimakrisen bliver mere og mere tydelige, denne omfangsrige krise og katastrofe, der lurer lige rundt om hjørnet. Denne kan vi ikke ignorere. Vi kan lige så godt indstille os på, at noget må ændres. At fortsætte som hidtil kan vi ikke. Dette gælder alle sfærer af livet. Men dette rummer også et potentiale. Et potentiale for innovation. Og eltrucken er netop et produkt af sådan en innovation. Eltrucken er lager- og varehusindustriens bud på en bæredygtig og ny løsning, der kan være med til at afhjælpe det presserende og dystre klimaproblem.

Eltrucken – den moderne topperformance

At eltrucken er drevet af el, ændrer ikke på dens ydeevne. Her bliver der nemlig slet ikke gået på kompromis med kvaliteten, og den kan derfor sagtens begå sig, hvor end den nu må blive benyttet. For eltrucken er effektiv, af højkvalitet og slidstærk. Den har et stort og mangfoldigt udvalg af egenskaber, og den er derfor i stand til at varetage opgaver både inden for manufakturindustrien, varehuse, fragtning af drikkevare og tøj og distribution. Ydermere findes der forskellige varianter af eltrucks, der hver især er skræddersyet til enten indendørs- eller udendørsbrug.

Informationer om eltrucken

Da eltrucken hverken kører på benzin eller diesel, og derfor er mere miljøvenlig, er det naturligt nok, at den er konstrueret anderledes end mere traditionelle af slagsens. Den kører på et batteri, der både fungerer som modvægt, der stabiliserer eltruckens udstyr, og som energikilde. Batteriet sikrer en mere miljøvenlig udledning, og derfor larmer maskinen ikke så meget, når den er i brug. Batteriet kan også genoplades. Alt sammen bevirker til og udgør en maskine af høj, høj kvalitet, der sikrer lagerarbejderen, eller hvem der nu skulle benytte den, de bedst mulige betingelser, når denne skal udføre sit arbejde.