Derfor skal du vælge en lokal håndværker

Skal du have opsat nyt køkken i huset? Står dit tag for en udskiftning? Eller trænger vinduerne til en pudsning? Der kan være mange opgaver at passe som husejer, og det er ikke dem alle, du selv kan tage dig af. Heller ikke selvom du måske har hænderne skruet godt på.

 

Opnå et professionelt resultat

Det er klart, at du selv kan forsøge dig med mange ting, såsom at pudse vinduerne eller bygge en carport, men i sidste ende bliver du nok gladere for at se på et veludført stykke arbejde. Især hvis dit eget forsøg ikke blev helt som ønsket. Langt de fleste større renoveringsopgaver bør du lade en professionel fagmand om. Så er du både sikret et professionelt resultat og at byggeriet, installationerne eller hvad det drejer sig om, overholder reglementet. Og så er det vel heller ikke helt af vejen, at du kan holde fri, når du holder fri – og lade andre klare arbejdet.

 

Find en murer, tømrer, glarmester, tagdækker eller anden type håndværker

Har du boet det samme sted i 40 år, så kender du sikkert de fleste håndværkerfirmaer i området – og måske har du et par favoritter, som du altid ringer til. Men hvordan finder man en håndværker, hvis man ikke ’kender nogen’? Du kan naturligvis spørge i din omgangskreds eller spørge naboerne til råds. Måske kender du nogen, der har fået lavet noget lignende? Din næste mulighed er at slå op i Håndværkernøglen, som giver dig overblik over de lokale håndværkere inden for alle faggrupper. Her finder du anlægsgartnere, vognmænd, blikkenslagere, VVS, elektrikere og mange andre håndværkere i din kommune og dit nærområde. Ved at vælge en lokal håndværker, som bor tæt på dig, kan samarbejdet glide nemmere. Han skal ikke bruge en masse transporttid og kan derfor langt hurtigere rykke ud. Du kan vælge at kontakte flere lokale firmaer, hvis du vil have forskellige tilbud.