Skal et bjælkehus være dit næste hjem?

Hvad er unikt ved et bjælkehus – og hvilke ting skal man være opmærksom på?

Hvis du kigger rundt i de danske parcelhusområder, vil du se mange forskellige typer af huse. Nogle gange vil du se typehuse og projektbyggerier, der alle sammen ligner hinanden, mens du andre steder kan se huse i vidt forskellige farver, størrelser og stilarter.

Mange af husene har dog én ting til fælles – og det er, at de er lavet af mursten. Er du ikke til det klassiske murstenslook, kan det være, at et smukt bjælkehus falder mere i din smag.

Man har bygget bjælkehuse i mange hundrede år. Det er der naturligvis en grund til. Bjælkehuse er nemlig utrolig smukke og holdbare, og så skiller de sig på nuværende tidspunkt ud fra de fleste huse i de danske parcelhusområder.

Et bjælkehus der er helt dit eget og emmer af hygge og hjemlighed

Nogle huse udstråler bare hygge! Og et bjælkehus er ét af den slags huse, der gør. Der er bare noget over huse af træ, der gør, at de har mere stemning og atmosfære end så mange andre.

Det fede ved et bjælkehus er også, at du virkelig kan gøre det til dit eget! Du kan vælge mellem mange forskellige typer af bjælker og samlinger, og du kan få huset i præcis den farve, du allerbedst kan lide.

Find den rigtige leverandør af dit nyt bjælkehus

Der findes mange forskellige leverandører af bjælkehuse, og det er vigtigt, at du finder én, der har stor erfaring på området. Træ er nemlig et naturmateriale, og holdes det ikke tilstrækkeligt tørt, kan det have store konsekvenser.

En erfaring leverandør kender til vigtigheden af at efterbehandle træ på den rigtige måde, så det bliver modstandsdygtigt og holder i flere årtier. Træ kræver imprægnering og overfladebehandling uanset om det bruges indvendigt som fx gulv- og loftsbrædder, eller om det bruges udenfor som stolper eller vægbjælker.

Trelleborg er én af sådanne typer leverandører. Siden 1964 har de importeret og bygget de traditionelle norske Sande Bjælkehuse. Deres erfaring på området gør dem til et oplagt valg som samarbejdspartner, når du skal bygge dit nye bjælkehus.