Gør dit sommerhus klar til ferie

Mange danskere elsker at tilbringe sommerferien i deres sommerhus. Det er hyggeligt at komme væk fra hverdagen og ud, hvor man kan slappe af og nyde mere stilhed.

Hvis du er en af dem, som har planer om at bruge sommerferien i dit sommerhus, så kan det være en god ide at sikre, at huset er klar til ferie. Læs, hvordan du gør dit sommerhus klar her.

Er der noget, huset mangler?

Sommerhuset er ikke der, hvor man bor det meste af tiden, så det er ikke sikkert, at man har så godt styr på inventaret i sommerhuset, som derhjemme.

Derfor kan man godt opleve at mangle visse ting i sit sommerhus. I år kan være der, hvor du får styr på, hvad dit sommerhus egentlig mangler. Om det så er møbler, lagner eller køkkengrej. Det er i hvert fald træls at stå og mangle en grydeske, når man er i gang med at lave aftensmad.

Er indretningen stadig flot?

Der er mange, som indretter deres sommerhus med deres gamle møbler. Det er billigt, men det kan også hurtigt give en smule rodet indretning, da det ikke er sikkert, at møblerne passer så godt sammen.

Hvis du er en af dem, som ikke nødvendigvis kan lide indretningen i dit sommerhus, så kan du overveje at bruge noget af din ferie på at opdatere det. Du behøver ikke bruge en masse penge på at købe nye møbler, da man sagtens kan finde billige måder at opdatere indretningen på. Det kan være ved at skifte betræk på ens møbler, så de passer bedre sammen.

Du kan også nå langt med et lag maling. Hvis du gerne vil have nye møbler, kan du overveje at købe dem brugt. Så er de som regel en del billigere.

Skal selve huset renoveres?

Dit sommerhus får typisk lov til at stå længe uden beboere, hvis du ikke lejer det ud. Det kan have betydning for, hvor godt huset holder. Om vinteren er det blandt andet en god ide at varme huset op en gang imellem. Køb et nyt pillefyr til dit sommerhus, hvis det er et stort et af slagsen, ellers kan man overveje en varmepumpe af en slags.

 

Tit vil man opleve, at ens varmesystem i sommerhuset måske ikke er det bedste mere. Selvom man ikke bruger det så meget om sommeren, så kan de danske sommernætter hurtigt blive kolde. Det betyder dog også, at du ikke behøver at købe det dyreste varmesystem.