Et skur med overblik og system

En af de ting i en have, som ikke værdsættes så meget som det bør, er et skur. Ofte tænker folk på et skur som værende stedet, hvor man opbevarer sine redskaber, og det er jo ikke forkert. Problemet med den tanke handler mere om værdien deri.

Det giver en forestilling om at skuret blot er en forstørret flyttekasse og det er indholdet i sig selv der har værdi.

Her kommer fejlen. Det er korrekt at hvis du har mange haveredskaber, maskiner og værktøj, så vil værdien af alle disse genstande hurtigt overgå prisen på et skur. Her er det at man glemmer den gamle talemåde at tid er penge, og her bliver et redskabsskur med et ordentligt system altafgørende.

Systematik skaber plads

Mange har til gengæld det problem ved et skur, at det er meget klaustrofobisk. Man har til tider nogle store maskiner, og de kræver naturligvis sin plads. Men tænker man over det, så skal man også huske at bruge al den plads man har at gøre godt med.

Det betyder at frem for at lave et kæmpe bord, sætte en plæneklipper under bordet og en masse maskiner og værktøjskasser på selve bordet, så brug væggene. Lad vær med at invester i et bord før du ved at det er direkte nødvendigt.

Har du din boremaskine, din stiksav og din hækkeklipper hængende på væggene i nogle kroge, så har du sparet dig selv en masse plads. Ligeledes hvis du har flere værktøjskasser, så kig efter et hyldesystem som kasserne kan stå ved.

Du ser mange snedkere, elektrikere og andre arbejdere have disse systemer i deres skure, og alle stederne er navngivet og markeret. De har et så stærkt system at de kan stå og finde tingene indenfor få minutter og ligeledes se hvis noget mangler eller er malplaceret.

Gør pligterne nemmere

Med et så godt system, så undgår du at spilde tiden. Hvis du skal stå i dit skur og kigge rundt, så bruger du tid som du lige så godt kunne have brugt på faktisk at lave noget.

Skal du sætte en hylde op i køkkenet, men du mangler din stjerneskruetrækker, så har du to muligheder. Enten har du systemet og kan finde den med det samme, eller står du og kigger alle vegne og når du endelig har fundet den, så er humøret ødelagt.

Dit system gør pligterne lettere og holder motivationen oppe.