Derfor kan det betale sig at få bygget drømmehuset fra bunden

Mange danskere drømmer om at bygge nyt hus. Det kan der være et væld af gode grunde til. For det første betyder det selvfølgelig et nyt hus med optimal isolering og lignende.

For mange er det dog mindst lige så værdifuldt, at det selv kan få lov til at bestemme alt lige fra murstenenes farve til hvordan børnenes værelser skal ligge og se ud.

Prisen er en kæp i hjulet

For langt de fleste når det dog aldrig videre end drømmestadiet. Det kan muligvis tilskrives fordomme om den høje pris ved nybyggeri. Det er da også utvivlsomt sandt, at det at flytte i nybyggeri er både dyrere og mere omstændigt end langt de fleste andre boligmuligheder. Der er dog også en række grunde til, at det langt fra bliver så dyrt som det store tal i foden af regningen.

Først og fremmest er et nybyggeri, som nævnt ovenfor, betragteligt mere energieffektivt end stort set alt andet. Har I førhen boet i et lidt ældre, dansk hus som de er flest, kan i nærmest utvivlsomt komme til at tjene penge på varmeregningen.

Derudover er det også i sig selv en fordel, at jeres nye hus er så nyt, som det er. Det betyder nemlig, at det holder prisen langt bedre, samt at I skal bruge relativt færre penge på vedligehold. Der er naturligvis ingen forventninger om, at I skal sælge jeres nye, personliggjorte hus til den første køber, men har banken indvilliget i at give jer penge til nybyggeri, kan en høj huspris være et godt kort at have på hånden

En personlig bolig

Det betyder også, at I, selvom det kan være fristende, ikke bør være alt for ekstreme i den personliggjorte arkitektur. Selvom I synes, at det er fedt med ottekantede rum eller et åbent badeværelse, er det ikke sikkert, at eventuel køber om 20 år synes det samme.

Der er dog heller ingen tvivl om, at den personliggjorte bolig, i moderation, i sig selv kan være en kilde til værdi og en grund til nybyggeri for rigtig mange. Hvad end der er jeres grund, er det altså bare med at komme i gang. Det kan sagtens betale sig.