Smør dine cylinderlåse korrekt

Går det langsomt at dreje nøglen i hoveddøren? Så er det tid til at smøre dine cylinderlåse. Det er ikke kompliceret at smøre sine låse, og du gør nemt med en låsespray eller låseolie af høj kvalitet. Denne artikel et udviklet sammen med Norh Sikring som er en låsesmed i København i samarbejde med fairbyg.dk og vi giver dig her nogle råd omkring smøring af låse.

De fleste tankstationer og håndværkerbutikker som f.eks. Silvan og Carlras sælger låsespray eller låseolie, eller den lokale låsesmed. Få det til en vane at smøre dine låse regelmæssigt. En forsømt lås kan i værste fald begynde at hænge og forhindre din hoveddøre til at åbne en dag.

 

Sådan smøres dine cylinderlåse

 

Hvis cylinderlåsen i fordøren begynder at gå trægt, så prøv at smøre den. En lås, der ikke har været smurt i lang tid, kan i værste fald hænge og døren kan så ikke åbnes.

  1. Spraydåsen eller flasken med låseolie har en tud, som du skubber ind i cylinderlåsen. Cylinderen er et par centimeter dyb og du skal smøre hele låsehuset.
  2. Den del af dørlåsen, der foldes ud og går ind i dørkarmen, kaldes reglen. Den skal også smøres, ellers kan det gå langsomt med at åbne og lukke døren.

 

Hvis du er i tvivl som hvordan du smører dine cylinderlåse kontakt din lokale låsesmed

Ingen skal udsættes for at lave noget man er utilpas med, hvis du alligevel synes at det virker kompliceret at smøre dine låse så er det den lokale låsesmed som du skal tage kontakt til. Hvis du bor i København eller i Nordsjælland, så kan du ringe til Norh. Norh er et anerkendt låsesmedsfirma som har lokale låsesmede flere steder i København og på Sjælland. Hvis du bor f.eks. i Hellerup, så kan du kontakte Norh Låsesmed Hellerup via dette link; https://www.norhsikring.dk/laasesmed-hellerup/