En sikker trafik med rette skiltning

Rigtig mange af os bruger årligt mange timer i trafikken. Dette kan både være i private biler, i bussen, på cykel eller som gående. Det er skønt, at vi har så rig mulighed for at komme rundt, men trafikken skal man ikke undervurdere. Selvom vi altid stoler på, at alle overholde regler og andet, kan det også være et farligt sted. Ikke blot grundet andre trafikanter, men faktorer som vejarbejde eller huller, kan også gøre trafikken usikker, hvoraf skiltning af dette er uhyre vigtigt.

Pas på både trafikanter og arbejdende

Laves der et større stykke vejarbejde, kræver dette af og til en afspærring, som fortæller trafikanten, at der ikke kan passeres i dette område. Dette er ikke blot for at skåne trafikanter, men i lige så høj grad de vejarbejdende, som kan stå meget, udsatte midt ude på vejen, for at sørge for, at vi atter kan køre let og problemfrit på netop denne vej. I stedet for at trafikanter hovedløst begiver sig ud i en farlig manøvre udenom, sikrer god afspærring altså, at trafikken glider gnidningsfrit, selvom vejen samtidig er besat af arbejdere.

Forskellige typer afspærring

Afspærring og skiltning gør sig gældende i utrolig mange tilfælde og mange forskellige typer af vejarbejde. Hvis der f.eks. skal udskiftes et lyssignal, er det vigtigt, at er ikke kommer folk bragende hele tiden. På lige fod bruges det meget på motorveje, hvis et spor skal udvides, eller der skal udføres vedligeholdelse på vejene. Afspærringer kan altså både bruges til at omdirigere, f.eks. ved at folk kun må køre i venstre spor, men også ved totale nedlukninger, hvis projektet er større, og kræver mere tid. Udover at bruges til vejarbejde, er afspærringer også nødvendige, hvis der skal afvikles en form for løb. Her er det en god idé, at det ikke vrimler med bilister, når der er løbere eller cyklister på vejene.