Skal dit tag renoveres eller udskiftes?

Står du med et gammelt tag, der trænger til en renovering eller en total udskiftning? Dit tag er en rigtig vigtig del af hele din bolig. Hvis dit tag er utæt, så trænger der fugt ind i din bolig, og dit varmeforbrug bliver unødvendigt højt.

Vurder dit tags tilstand

Først og fremmest er du nødt til at finde ud af, hvordan dit tag egentlig har det. Det hjælper dig nemlig til at vurdere, hvorvidt der er brug for en renovering eller en udskiftning af dit tag.

Hvis der er enkelte skader på dit tag, så er det måske nok med en renovering. Men hvis dit tag er mange år gammelt, så er det nok mere passende med en udskiftning.

Hvis du har svært ved at vurdere, om dit tag har brug for en renovering eller en udskiftning, så er det altid en god idé at spørge en professionel taglægger til råds.

Find dit nye tag

Hvis du beslutter, at dit tag trænger til en udskiftning, så er det nødvendigt at gå på jagt efter et nyt tag, der passer til din bolig. Der er mange forskellige tagtyper, så det er en fordel at tage ud og kigge på tag hos en forhandler. Det giver dig en bedre fornemmelse for, hvad der passer til din bolig.

Hvis du ender med et ståltag, så er det vigtigt at tilkøbe inddækninger, der sørger for, at der ikke kommer noget vand ind i din tagkonstruktion. Men spørg altid en forhandler, hvad der er nødvendigt at tilkøbe i dit tilfælde. Se mere her.

Få hjælp til at renovere eller lægge dit tag

Det kræver erfaring og særlige kompetencer at arbejde med tagkonstruktioner. Derfor er det altid en god idé at få hjælp af professionelle til at ordne dit tag, hvad enten det handler om en renovering eller en udskiftning.