Sådan vælger du den rigtige type undertagsgennemføring

Hvorfor er det vigtigt at vælge den rigtig gennemføring til undertag?

Taget er ét af de mest udsatte steder på alle bygninger. Taget er konstant eksponeret for elementerne 24 timer i døgnet 365 dage om året. Derfor skal det kunne holde til voldsom regn, kraftig sol, frost og hagl der kommer hårdt og hurtigt. Alt dette stille høje krav til tagets holdbarhed. Derfor er det en rigtig god idé at bruge holdbare og slidstærke materialer, når taget konstrueres.

Én ting er dog et glat og normalt tag, og noget andet er de steder, der føres noget ud gennem taget så som en skorsten eller et rør. Når der er udtagninger i taget, bliver det ekstra sårbart netop dér. Derfor er det ekstra vigtigt at få sikret og tætnet godt omkring gennemføringen, så der ikke kommer fugt eller frost ind til undertaget og i værste fald helt ind i bygningen. Med en god undertagsgennemføring kan du heldigvis komme alle de problemer til livs – hvis du altså vælger den rigtige type.

En gennemføring til undertaget skal være fleksibel og smidig

Når du skal vælge en gennemføring til undertaget, er det vigtigt, at du vælger én i et materiale, der er smidigt og fleksibelt. Vælger du et stift materiale bliver det sværere at arbejde med og det kan i sidste ende føre til revner og sprækker. Vælger du derimod en gennemføring i et fleksibelt og smidigt materiale, er risikoen for at et revner betydeligt mindre – næsten ikkeeksisterende. Derudover vil det fleksible materiale også hjælpe til, at det slutter helt tæt.

Skal du vælge en undertagsgennemføring med afstand eller med flange

Når det kommer til undertagsgennemføringer, er der mange forskellige ting at forholde sig til. Én af dem er, om gennemføringen skal være med afstand eller med flange. Hvilken du skal vælge, afhænger af hvilke behov du har til taggennemføringen.

Vælger du en undertagsgennemføring med flange, er du sikret, at gennemføringen minimum bliver 5 cm høj. Vælger du derimod én med afstand er det ikke sikkert, at gennemføringen bliver 5 cm høj. Til gengæld egner den sig perfekt til en skorsten, hvor der er der nogle specifikke afstandskrav.

Hos SabetoFLEX finder du undertagsgennemføringer i høj kvalitet, og de forhandler både gennemføringer med flange og med afstand. Er du i tvivl om, hvilken du skal vælge, kan de rådgive dig om den bedste løsning for dig.