5 gode råd til dig, der skal have et nyt tag

Et nyt tag er en stor investering – men i langt de fleste tilfælde er det en nødvendig investering. Et tag er nemlig hele husets klimaskærm, så hvis taget ikke er i god stand, kan det gå ud over hele resten af huset. Det er derfor absolut vigtigt, at man skifter taget ud i god tid. Vi har her samlet vores 5 bedste tips til dig, der skal have et nyt tag.

Udnyt et gratis tagtjek

Det kan være svært at vide, om man overhovedet har brug for et nyt tag. Selvom taget ser grimt ud, betyder det nemlig ikke, at taget er slidt ned. Det kan også være, at der kun er behov for reparation eller måske endda blot en algebehandling for at taget endnu engang ser ud som nyt. Du kan dog sagtens finde ud af, om du skal have et nyt tag ved at udnytte det gratis tagtjek, som langt de fleste tagdækkere tilbyder. Her kan du få en idé om, hvornår det ville være en god idé at skifte taget, og du kan også her rådføre dig med tagdækkeren om, hvilken tagtype, der egner sig bedst til dit hus.

Skift taget om vinteren

I modsætning til, hvad mange tror, så er det faktisk bedst at skifte taget ud om vinteren. Om vinteren regner det nemlig væsentligt mindre – og så har håndværkere også generelt mindre fyldte ordrebøger. Der er selvfølgelig andre vejrforhold, der kan gøre arbejdet lidt svært, men i det store hele er det en god idé at planlægge at skifte taget ud mellem december og april.

Investér i et godt undertag

Det er undertaget, der har betydning for, hvor længe dit tag reelt kan holde. Det er altså penge ud ad vinduet, hvis du investerer i f.eks. et dyrt tegltag med en høj forventet levealder, men sparer på undertaget eller vælger at lægge taget på et undertag af ældre dato. Det er derfor i langt de fleste tilfælde en god idé at investere i et godt undertag samtidig med det nye tag for at sikre den bedst mulige kvalitet og den højest mulige levealder.

Tænk over jeres behov

Når der skal lægges nyt tag, åbnes der op for nye muligheder, bl.a. kviste, balkoner, ovenlysvinduer, solceller og mere. Det er noget, som ikke koster alt for meget ekstra, når taget alligevel skal skiftes, så hvis det er noget, I er interesseret i, er det en god idé at overveje disse behov, inden I laver en aftale med en tagdækker. Hvis det ikke bliver tænkt ind fra starten, kan det nemlig godt koste en del flere penge.

Brug en tagberegner

Priserne kan variere meget fra tagfirma til tagfirma – så det kan helt sikkert være en god idé at hente priser flere steder fra for at få det bedst mulige tilbud. Mange tagfirmaer har en tagberegner på deres hjemmeside, hvor du kan udfylde alle informationer (bl.a. antal kvadratmeter, tagtype, osv.) og så få et tilbud ud fra dine specifikke ønsker. Det er en rigtig god måde at få et indblik i, hvilke omkostninger, der er forbundet med et nyt tag.