Hvordan klipper du din hæk

Der er mange måder at klippe sin hæk på. Du kan klippe din hæk med en håndholdt traditionel hækkeklipper, men du kan også bruge en hækkeklipper, der sidder for enden af en pind.

Løsningen med at sætte en hækkeklipper for enden af en pind, tillader dig at klippet toppen af hækken uden at strække dig på tæerne. Samtidig kan du med en forlænget hækkeklipper klippe inde bagved et skur og lignende.

Brug det rigtige værktøj

Du har ikke lyst til at hækkeklipning bliver en besværlig udfordring, som du ikke ser frem til. Ideelt set skal du glæde dig til at klippe din hæk, fordi det er så nemt.

Der er to ting til det. Den ene ting er, at klippe hækken og den næste udfordring er at samle bladene og grenene op. Typisk samler man grene ind i poser, og hvis man kan få børnene til at hjælpe med det, kan det bliver meget nemmere. Det er samtidig en god ide at aktivere sine børn i haven med havearbejde.

Med hensyn til selve klipningen af hækken, skal du have en hækkeklipper, der kan klippe igennem de fleste grene uden besvær.

STIHL hækkeklipper er det oplagte valg. De kører på el, og er gode til at skære igennem grene i hækken.

Det er nogle vigtige kvaliteter, som man søger i en god hækkeklipper. Ud over disse to vigtige ting, så vil man også gerne have en hækkeklipper, som har et godt håndtag, og det har de. Deres håndtag er placeret med omtanke for at gøre hæk af klipningen til en let opgave.

Hækkeklipperen, som de tilbyder, er heller ikke for tung. En for tung hækkeklipper gør ondt i armene at bruge, så det er en kæmpe fordel, at de ikke giver den smerte.

Implementer et effektivt system

Selvom en forlænget hækkeklipper kan være en god løsning, så går man på kompromis med præcisionen i hækkeklipningen.

Når du ved hvordan du vil klippe din hæk og med hvilken hækkeklipper, er det bare at gøre det på den måde, som du vælger. Det bliver til dit system for klipningen, og systemet for opsamlingen af bladene bliver forhåbentligt, at børnene hjælper med at gøre det.

Man skal altså implementere et system, hvor man kan klippe hele hækken uden besvær, samtidig med at man kan gøre det uden problemer. Hvorefter man også samler bladene og grenene op uden de store skænderier.