Gør haven sommerklar

Sommeren nærmer sig, og vi er garanteret mange, der skal tilbringe sommerferien herhjemme igen i år. Hvis du også har planer om at nyde den danske sommer hjemme på matriklen, bør du gøre haven sommerklar nu. Det kræver ikke meget arbejde at få en smuk have, hvor du vil nyde at tilbringe sommerdagene. Herunder får du nogle gode råd til, hvordan du gør din have klar til den danske sommer.

Få en flot terrasse

Når vejrguderne tilsmiler os, er der næsten ikke noget bedre end en sommer i Danmark. Hvis du er så heldig at have egen have og terrasse, har du rig mulighed for at nyde den danske sommer. En terrasse er dejlig at have, da den på mange måder fungerer som et ekstra udendørs rum om sommeren. Her kan man nyde sine måltider eller bare slappe af med en god bog. En terrasse kræver dog at få en kærlig hånd i ny og næ, hvis den skal blive ved med at være flot at se på. Hvis du har en fliseterrasse, kan du hurtigt give den nyt liv med en gang fliserens. På denne måde fjernes snavs, flisepest, alger og andet skidt fra dine fliser, så de kommer til at være så fine som nye igen.

Hvis du ikke allerede har en terrasse eller bare er træt af den gamle fliseterrasse, kan du også lave en ny træterrasse. Træterrasser er rigtig pæne, og de er faktisk ikke svære at bygge selv, hvis man har hænderne skruet rigtigt på. En træterrasse kræver en del vedligeholdelse, men hvis du vælger komposit, kan du snyde lidt her. Komposit ligner ægte træ, men det er en blanding af træ og plastik, hvilket gør det meget mindre vedligeholdelseskrævende.

Udskift den gamle græsplæne

Når du har fået opfrisket terrassen, kan du passende også kaste dig over græsplænen. En græsplæne skal helst være flot og grøn, men det er der dog mange, der kæmper lidt med. Mange haveejere døjer nemlig med meget mos i plænen, som kan være næsten umuligt at slippe af med. Faktisk er den eneste løsning ofte at starte helt forfra med en ny græsplæne. Hvis du vil kaste dig over dette projekt og anlægge en ny græsplæne, bør du overveje at vælge rullegræs. Det er godt nok en lidt dyrere løsning end bare at strø græsfrø. Til gengæld får du en ny, flot plæne, som du kan nyde med det samme.