Automatiseret græsslåning er mere avanceret end tidligere

Robotplæneklippere er ved at vinde frem både i private haver og på grønne fællesarealer. Det er med god grund, da både strømforsyning, sikkerhed og navigationssystemer efterhånden er så avancerede, at plæneklipperne leverer et tilfredsstillende resultat hver gang. De kan selv køre tilbage til dockingstationen for at lade op, når batteriet løber lavt. De kan beskyttes med pinkode for at afskrække tyve fra at stjæle dem, og med løftesensor slukkes knive ved løftning.

Oven i det sørger navigationssystemet med indbygget blokeringssensor, hældningssensor og kan i dag findes med systemer, der gør din robotplæneklipper intelligent nok til at finde den mest effektive rute, når græs skal slås – modsat den vilkårlige navigation, der er standarden.

Indstil og opdatér din maskine over tablet eller smartphone

Selvfølgelig kommer moderne robotplæneklippere også med adgang til appstyring, så du over smartphone eller tablet kan indstille din robotplæneklipper, som du ønsker. Det vil også være over mobile enheder, at du opdaterer plæneklipperen, så dens programmering hele tiden er ført ajour. Når du skal indtaste pinkode for at låse plæneklipperen op, sker det også herover.

Garage og afgrænsningskabler til robotplæneklipper som tilbehør

Tilbehør til robotplæneklippere er der i dag masser af. Fx kan du få en lille garage til din robotplæneklipper, hvis nu dockingstationen står udendørs, og robotplæneklipperen derfor er udsat for regn, når den ligger til opladning. Afgrænsningskabler i forskellige længder findes også, og som navnet antyder sørger de for, at plæneklipperen ikke bevæger sig for langt væk.

Få styr på afgrænsningskabler med kabelholdere og samlemuffer

Hvis du alligevel bruger et afgrænsningskabel til robotplæneklipper, så kan du lige så godt få kabelholdere, der sørger for at holde kablet nede. Samlemuffer kan også nævnes – de er en fiks lille anordning, der gør det let at samle flere kabler, hvis kun at bruge ét kabel er for lidt.