Ønsker du dig en altan?

En altan kan være en dejlig tilføjelse til ens hjem hvad end man bor i en lejlighed midt i byen, eller man bor i et hus ude på landet. En altan giver en muligheden for et frirum, hvor man kan få frisk luft og slappe af. Men hvad skal der til, for at man må få opført en altan? Det vil vi komme ind på i dette indlæg.

Altanen skal godkendes

Inden man overhovedet skal tænke på, hvilken type altan man ønsker, hvem der skal lave den m.m., så skal man undersøge, om man overhovedet kan få godkendelse til at få den lavet. Som med andre byggerier, så skal man også have en skriftlig godkendelse, hvis man ønsker at opføre en altan.

Ja faktisk, så skal man også have en skriftlig godkendelse, hvis man allerede har en altan og man ønsker at få lavet en ny altan. Dette skyldes, at det ikke er alle byggerier man bare må gå i gang med, og at en ny altan kan være en væsentlig ændring ved den bygning man bor i.

Find det rette materiale

Når der er indhente godkendelse til, at man må få opført en altan. Så vil der som udgangspunkt være nogle retningslinjer, som man skal følge i forbindelse med opføringen af den. Det kan eksempelvis være, at den skal kunne løfte en bestemt mængde kilo, at du ikke må bygge den med stolper til jorden eller noget helt tredje.

Du skal altså kort sagt tage forbehold for, hvad byggegodkendelsen siger, inden du begynder at få opført din altan. Dette sætter hurtigt nogle begrænsninger, så man ikke kan få opført netop den altan, som man har gået og drømt om.

Hvis byggeriet er på sit eget hus, så er der større chance for, at man helt selv kan vælge hvilken type altan, og hvordan den skal sættes på huset. Chancerne for, at man må det samme ved en lejlighed er dog ikke lige så gode. Her kan andres holdninger og meninger være af stor faktor, hvis man ikke ejer hele bygningen. Derudover er det ikke sikkert, at man må gøre brug af stolper, hvis de kommer til at stå i vejen under altanen.