Funkishus: Derfor er det skønt

Hvad er et funkishus, og hvorfor er det så populært?

Der bliver hele tiden bygget nye byområder rundt omkring i det danske land. Nye huse popper op overalt, og de er næsten umulige at undgå. Derfor har du garanteret også lagt mærke til, at mange af husene er i samme stil. Selvfølgelig er der variation blandt dem, men rigtig mange nybyggede huse fører den populære funkisstil fra 20’erne videre ind i det 2100 århundrede.

Men hvad er et funkishus egentlig? Den arkitektoniske tradition startede i 20’erne, og formålet med stilen er at sætte funktionaliteten i højsæde. Det er rene linjer og minimalisme, der kendetegner et funkishus – dog krydret med nogle lækre arkitektoniske detaljer, som understøtter husets funktionalistiske formål.

Funkishuse er steget og faldet i popularitet gennem de sidste 100 år, men lige nu er de i den grad populære – og det med god grund. De er nemlig rummelige og alsidige, og de kan nemt tilpasses netop dine behov.

Få et unikt funkishus

Selvom funkisstilen sætter funktionaliteten i højsæde, er der stadig plads til at skabe unikke huse. Med et funkishus kan du nemlig sagtens tilføje nogle unikke detaljer, der får huset til at adskille sig fra andre funkishuse. Du kan f.eks. vælge at gøre brug af niveauforskydninger for at skabe nogle dynamiske og mere spændende rum.

En anden ting, der også gør funkishuse unikke, er placeringen af vinduerne. I et funkishus er vinduerne nemlig ikke placeret symmetriske, hvilket også er med til at skabe et interessant og anderledes udseende.

Til sidst spiller facaden også en stor rolle i funkisstilen. Derfor har du også rig mulighed for at få dit hus til at skille sig ud ved at vælge nogle anderledes materialer og farver.

Arkitekttegnet funkishuse

Funkishuse kan se ud på mange forskellige måder, og der er rig mulighed for at tilpasse huset efter netop dine ønsker. Derfor giver det rigtig god mening at vælge et arkitekttegnet funkishus, så du får det præcis, som du gerne vil have det.

Mange byggefirmaer tilbyder arkitekttegnede funkishuse til deres kunder – et af de firmaer er Jely Huse. Drømmer du om at bygge et funkishus der er arkitekttegnet, kan du med ro i maven bruge dem som samarbejdspartnere.