Hvordan du kan holde din mad sund og frisk

Det kan være dyrt at handle ind heletiden. Nogle mennesker vælger at lægge madplaner, så de altid ved, hvilke fødevarer, som de skal handle ind, hvorimod andre køber ind løbende, til det mad de føler for at lave. For at spare penge, kan man nemlig også fryse størstedelen af sin mad ned i fryseren, så det kan holde sig over længere tid, og så man har det til senere brug. Man kan derudover også invistere i en vakuumpakker. Dette er et godt alternativ, for at forlænge holdbarheden af dit mad, og forhindre svamp og andre bakterier fra at forme på maden, netop fordi vakuumpakket mad, ikke indeholder ilt, så bakterierne kan forme. Du kan købe vakuumpakker her, eller på andre hvidevarer hjemmesider.

Hvordan du kan sparer penge på madlavningen

Som tidligere nævnt, så kan det være en god ide at lægge en madplan for hver uge. På den måde kan du selv vurdere, hvor mange penge du vil bruge på mad, og også hvad du skal handle ind, til de forskellige retter. Apropos at lægge en madplan, så er det også vigtigt med et madbudget, så du kan sætte en grænse for, hvor mange penge du vil bruge på mad om måneden.

Retter, som også er gode som rester

Her kan det f.eks være en fordel at købe fuldkornsprodukter, som pasta, havregrød, og brød. Dette er ingredienser som kan bruges i mange forskellige retter, og brødet kan endda fryses ned til senere brug.