Hvilke gulve skal det være?

Sådan har I måske gået rundt og prikket til hinanden i nogen tid nu. For det er super svært at afgøre, hvilken type gulv, man skal vælge til sit nye hjem- uanset om der er tale om en gennemrenovering eller nybyg. Gulve er ikke lige det, man har lyst til at gå og sprætte op hvert andet år, og derfor virker det som en meget permanent beslutning, man skal til at træffe midt i alt andet kaos. Her får du forhåbentlig lidt hjælp.

Hvad er I for nogle?

Når det kommer til valg af gulve, skal man først og fremmest kigge på sig selv. Hvilken livsstil fører I? Er der gang i den, mange gæster og fester, rollinger og leverpostejmadder? Eller er I mere rolige mennesker, som tager skoene af på måtten, og oftest tilbringer aftenerne på sofaen eller ude af huset? Det kan også være, at I er en god blanding af begge dele. Hvis I er en blanding af ovenstående, kunne I måske være interesserede i polyurethangulve – bedre kendt som Pu gulve. De er netop kombinationen af stilrent og praktisk gulv, som fås i mange forskellige farver.

Hvad er huset for et?

Før I hopper lige ud i bilen for at købe det gulv, der passer bedst til jeres livsstil, må I også erkende, at visse gulve ikke fungerer til ethvert hus. Derfor skal I tage et grundigt kig på jeres kommende hjem. Her er der specielt en stor forskel imellem nybyggeri og renovering af en ældre villa. Har jeres hus stuk og sprækker, eller er det topmoderne med store vinduesfacader og bedst mulig energiudvinding? Pu gulve vil eksempelvis passe rigtig godt ind i en moderne villa, mens trægulv vil give et ældre hjem ekstra meget charme. Man kan også altid køre forskellige typer gulv alt efter rummet. Det er jo en måde, hvorpå man kan få lidt af det hele.