Det er vigtigt at du har lavet dig overvejelse omkring dit nye gulv

Når du står og skal købe et nyt gulv, så er det vigtigt, at du først gør dig nogle overvejelser om, hvilket gulv, der ikke bare visuelt passer til din stil, men som også leve op til de egenskaber du har behov for i et nyt gulv. Her giver en af landets førende gulvforhandlere FlotteGulve.dk dig et bud på, hvad du bør overveje inden du køber et gulv. Har du brug for mere information kan du se deres hjemmeside.

Slidstyrke

Alle gulvtyper findes med forskellige slidstyrker og det er vigtigt at vælge et gulv, der har en høj nok slidstyrke til at kunne klare det slid gulvet vil blive udsat for.

Slidstyrken angives forskelligt fra gulvtype til gulvtype. Ved klinker hedder det eksempelvis slidgruppe mens det ved laminatgulve hedder slidklasse.

Skal et gulv anvendes til erhverv er det særligt vigtig at vælge et gulv med en høj slidstyrke, men også i den private bolig er der steder hvor gulvet slides mere end andre, det gælder eksempelvis gangarealer. Også andre faktorer som børn og kæledyr kan betyde, at gulvet slides mere.

Køkken eller soveværelse?

Det er også vigtigt, at du overvejer, hvor i huset gulvet skal lægge og ikke kun i forhold til, hvor meget gulvet vil blive slidt, men også i forhold til, hvad det ellers vil blive udsat for. I entreen eller bryggerset, er det en fordel, hvis gulvet kan tåle, at blive udsat for våde sko og lignende. I køkkenet er det ikke unormalt at gulvet vil blive udsat for spild af både væsker og madvarer. I en kælder kan der være fugtigt og det er det ikke alle gulvtyper, der kan tåle og i badeværelset skal gulvet leve op til de gældende lovkrav.

Rengøring og vedligeholdelse

Der er stor forskel på, hvor meget rengøring og vedligeholdelse et gulv kræver, når det er lagt. Derfor er det vigtigt, at du overvejer, hvor meget tid du har mulighed for og er villig til at bruge på dit gulv. Et olieret trægulv er eksempelvis meget smukt, men kræver en del pleje. Keramiske klinker med en mat overflade derimod skal bare støvsuges og vaskes en gang imellem.

Indretningsstil

Når du så har fundet frem til hvad dine behov er, så er det selvfølgeligt også vigtigt at vælge et gulv, som du synes er pænt og heldigvis findes der et stort udvalg af gulve at vælge imellem uanset, hvilken gulvtype du har valgt.