Husk køberrådgivning i dit boligkøb

Køberrådgivning er en rådgivningsservice, som du køber i forbindelse med en bolighandel. Det kan både være et hus, en ejerlejlighed, en andelsbolig eller et sommerhus. Køberrådgivning kan både bestå af enkelte rådgivningsydelser, eller en rådgivning fra start til slut, hvor køberrådgiveren er med i hele købsprocessen.

Der er enormt mange dokumenter og papirer, som skal gennemgås i forbindelse med en bolighandel.

Det er vigtigt, at du har sat dig grundigt ind i alle bilagene i din bolighandel, så du undgår ubehagelige overraskelser, som kan ende med at koste dig dyrt. En køberrådgiver hjælper dig med at undgå faldgruberne i forbindelse med en bolighandel.

Hvad består køberrådgivning af?

Det er forskelligt hvad køberrådgivning består af. Typisk involverer køberrådgivning dog gennemgang af købsaftale og øvrige bilag, godkendelse af handel, udarbejdelse og tinglysning af skøde, refusionsopgørelse, gennemgang af servitutter, gennemgang af tilstandsrapport samt rådgivning vedr. valg af ejerskifteforsikring. Nogle køberrådgivere tilbyder også at stå for dialogen mellem banken og mægleren på dine vegne og kan i nogen tilfælde sågar stå for selve prisforhandlingen.

En køberrådgiver kan med andre ord hjælpe dig med alt det besværlige, der er forbundet med en bolighandel, så du kan koncentrere dig om andre ting. Køberrådgivning giver sikkerhed og tryghed i din bolighandel.

Selvom du måske har handlet bolig før, er det altid en god idé at gøre brug af en køberrådgiver. Du vælger selv, hvilke områder du ønsker rådgivning inden for, og kan dermed selv varetager de områder, du har erfaring med, og lade køberrådgiveren stå for de dele af bolighandlen, som du er usikker på.

Køberrådgiveren er på din side

I modsætning til fx ejendomsmægleren, som primært varetager sælgers interesser, og banken som har en økonomisk interesse i din handel, så har en køberrådgiver udelukkende fokus på dig og varetager udelukkende dine interesser. En køberrådgiver yder med andre ord fuldstændig uvildig rådgivning.