3 tips til en bedre søvn: Hvad er opskriften på en god nats søvn?

Søvn er helt afgørende for at vi mennesker kan fungere i vores hverdag. For mange er søvn i sig selv desværre ikke lig med god søvn, og det er ærgerligt. Voksne mennesker har i gennemsnit behov for 7,5 times søvn hver nat, så derfor bør vi alle gå mere op i hvordan de timer bliver brugt bedst muligt. Heldigvis kan man med få omstillinger selv gøre mere for at optimere ens nattesøvn, så man kan være den bedste version af sig selv i ens vågne timer i familien og på arbejdet.

Det behøves ikke at føles som undtagelsen at sove godt

Opskriften på den gode nattesøvn jagter vi måske alle enten bevidst eller ubevidst. Her kommer nogle enkle råd til hvordan du kan forbedre forhold omkring dig, der fremmer en bedre nattesøvn. Du kan starte ved valget af madras til din næste seng. Blot med en ny madras kan din gamle seng føles som at have fået en helt ny. Så måske er en Tempur madras til din nye seng vejen frem? En god madras er selvsagt vigtig for ergonomien og din komfort, så du også kan performe i dit arbejdsliv.

Få bugt med de søvnløse nætter

Tip nummer to til en bedre nattesøvn er at undgå for meget kontakt med elektroniske enheder, såsom telefonen, før du skal sove. Forsøg at lægge telefonen og arbejdsmails fra dig helst nogle timer før sengetid, og prøv at gøre dig nogle tanker om hvilke alternativer der er til skærmen, så det ikke føles som om, du giver afkald på noget i din hverdag. Et tredje tip til en bedre nattesøvn har du nok hørt før: sørg for at holde dig aktiv igennem dagen. For de anbefalede daglige, mindst 30 minutters motion, kan være en forskudsinvestering i en bedre nattesøvn.