Boret ind i kabel, hvad gør man så?

Hvis du er kommet til at bore ind i et kabel, så spørger du måske dig selv; hvad man nu skal gøre når man er kommet til at bore ind i et kabel i væggen. Den hurtigste måde at få hjælp i denne situation er selvfølgelig at ringe til en akut elektriker som tilbyder at rykke ud på vagtudkald 24 timer i døgnet, for at få hurtigt hjælp selvfølgelig. Udover at ringe til en elektriker døgnvagt så er der nogle flere ting som du også bør tage stilling til. Her er vores liste på hvad du skal gøre hvis du er kommet til at bore ind i et kabel.

  1. Som det første så skal du forsikre dig om at ingen er kommet til skade inklusive dig selv. Hvis du er kommet til at bore ind i et kabel, så er der en stor sandsynlighed for at du også har fået stødt (hvilket du med garanti mærket af). Hvis du har fået strøm i kroppen, så skal du ringe til din læge.

Din læge vil måske når du kontakter denne, spørge ind til, hvor alvorligt strømstødet har været – spænding, strømstyrke og varighed samt strømvejen gennem kroppen.

  1. Når du har forsikret dig om at ingen er kommer til skade, så skal du som tidligere nævnt her i artiklen, så som det første kontakte en autoriseret elektriker. Det er meget vigtigt at den elektriker du kontakter, er autoriseret og det er dit ansvar at tjekke så den elektriker du hyrer til autoriseret el arbejde er autoriseret, for denne type af arbejde. Du kan se en oversigt på alle autoriserede elektriker virksomheder på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside.

  2. Håb på det bedste forvent det værste. Hvis du uheldigt nok har boret ind i et kabel eller ledning, så skal i værste tilfælde hele væggen rives ned for at trække et nyt kabel, i de bedste tilfældene så kan elektrikeren lappe sammen det kabel som du har boret ind i. 

  3. Tjek din forsikring, generelt dækker forsikringsselskabet ikke denne type af skader som; at bore ind i kabel, men det koster nemlig intet at dobbelte med dit forsikringsselskab. Man ved jo aldrig.

  4. Spar penge gennem at selv reparere væggen. Efter elektrikerens besøg så skal væggen lappes sammen igen, efter det hul der nu er blevet lavet for at give adgang til elektrikeren. Du kan sagtens selv reparere skaderne og på denne måde spare penge, eller så kan du overveje at leje en håndværker til at løse det for dig. Det koster selvfølgelig lidt mere, men det vi så til gengæld sparer dig tid og for nogle er tid mere vært end penge.

Held og lykke med det hele, husk at uheld kan ske få alle og var ikke så hård ved dig selv hvis du er kommet til at bore ind i et kabel. Hvis du spørger en professionel elektriker København, så er deres erfaring at denne fejl sker for nogen i København hver eneste dag.