Sådan bygger du din egen garage

Er du i gang med at bygge drømmehuset og skal til at planlægge garagen, eller overvejer du at tilføje en garage til din bolig? Det kan helt bestemt være rart med muligheden for tør opbevaring af bilen, cykler og værktøj. Læs med her om, hvordan man kan gribe projektet an.

Vægge, gulv og tag

God planlægning er nøglen til et succesfuldt projekt, når man skal bygge en garage selv og fra bunden. Læg budget og udvælg materialer i god tid, så du ikke bliver overrasket over omkostningerne senere hen.

Du kan vælge materialer ud fra funktioner og holdbarhed. Garagens vægge kan bygges af mange forskellige materialer såsom mursten, træ eller stålplader. Du kan overveje om garagens vægge og facader skal matche huset eller skal have sit eget udtryk. Man kan med fordel udvælge tagplader ud fra holdbarhed og vedligeholdelse såsom tagplader af stål, som du kan have glæde af i mange år. Du kan se mere her, hvis du mangler inspiration til taget på din garage eller læs mere om tagplader her hos Profilmetal A/S, som er specialister i bl.a. tagplader af stål og tagplader som sinusplader. Til gulvet i garagen kan du tage et kig på epoxy, som egner sig rigtig godt til garager, da det er både stilstærkt og let at rengøre.

De nødvendige funktioner

Når der er styr på det helt basale med vægge, gulve og taget, kan du tage et kig på de funktioner, garagen gerne skal have. Skal der være en automatisk styret garageport med fjernbetjening til? Det kan også være smart med et arbejdsbord i garagen til diverse projekter og reparationer. Garagen kan også give gode muligheder for opbevaring, så du kan evt. give plads til skabe og hylder, når du planlægger pladsen i garagen. Det kan også være et rigtig godt sted at opbevare haveredskaber og plæneklipper.