Find den bedste dyksav med skinne

dyksav_carlras_sav_traeer

En dyksave bruges, når du arbejder med træ. Det kan være forskellige slags træ og den kan også skære i spånplader. Den bruges til, at du kan være sikker på, at du skærer helt lige, samtidig med at du kan starte dit snit der, hvor du har brug for at starte det. Du kan også nøjes med kun at skære delvist gennem træ, hvis du har brug for det.

Dyksav med skinne

En dyksav med skinne ligner en rundsav, men den er så meget mere. Den kører nemlig i en føringsskinne og saver helt inde ved skinnens kant. Man slipper derfor for at beregne afstanden fra rundsavens sål og ind til savklingen.

Hvad kan man bruge en dyksav med skinne til?

  • Afkortning af brædder: Det er en sav, der kan bruges til at afkorte brædder. Det gælder ikke blot brædder til dit gulv, men også brædder til fx en ny terrasse. Du kan sikre, at de har den rette længde, men også, at de bliver præcis lige lange.
  • Lige snit i plader: Fordelen ved, at det er en sav, der er forsynet med en skinne er, at den sørger for at holde din sav stabil. I og med, at den holdes stabil, så er du sikret, at du altid får et flot og helt lige snit, når du gør brug af din dyksav.
  • Skrå snit i plader: Faktisk er det også muligt at indstille den til at have et meget præcist skråt snit. Det er ikke alle, der har brug for dette, men har du brug for det, er det en klar fordel. Ofte kan de indstille til et snit mellem -1° og 47 – 48°.

Hvad koster en dyksav med skinne?

Du kan finde rigtig mange dyksave på det danske marked. En stor del af dem er udstyret med en skinne. Det er derfor også svært at angive, hvad du skal betale for en sådan sav. Det afhænger helt og aldeles af dine krav og behov. Det er nemlig dem, der afgør, hvilken af de mange modeller, der egner sig bedst til netop dig. Du skal dog være klar over, at det er sjældent, at du kan forvente, at du får en god kvalitet, hvis ikke du vil betale for det. Derfor er det en god idé, at du sætter et fornuftigt budget. Dog kan dyksave med skinne findes til priser, der strækker sig fra under 1.000 kr. og helt op til over 3.500 kr.